Hitni slučajevi: 062/355-777
Ordinacija Pešto

Doc. dr. Senad Pešto

Rođen je u Sarajevu gdje je završio osnovnu,a zatim i Srednju medicinsku školu kao odličan učenik.Nakon završene Srednje medicinske škole upisuje se na Medicinski fakultet u Sarajevu koji uspješno završava sa prosječnom ocjenom “8.8”

Na Univerzitetskom Kliničkom Centru u Sarajevu radio je na Klinici za bolesti srca,potom na Klinici Urgentne Medicine gdje doživljava puno priznanje za svoj rad, postaje primarijus, te šef Ambulantno polikliničkog odjela Klinike Urgentne Medicine.Stručno usavršavanje i poznavanje novih tehničko-tehnoloških dostignuća ali i razvoja naučne medicine su uticali na to da radi kao vještak Općinskog i Kantonalnog suda u Sarajevu i kao vještak Suda Bosne i Hercegovine.U januaru 2018. godine uspješno je odbranio doktorat iz oblasti Kardiologije na temu ,,Modaliteti akutnog infarkta miokarda u zavisnosti od faktora rizika" te stekao zvanje docenta.Najveći uspjeh u oblasti medicine je ostvario patentiranjem specijalnih injekcija koje najefikasnije uklanjaju bolove leđa čime je izliječeno preko 10.000 ljudi.

Radno vrijeme
  • Ponedeljak – Petak
    11.00 – 17.00
  • Subota
    Zatvoreno
  • Nedelja
    Zatvoreno
Zakazivanje
033/621-777
Pozvati na broj telefona ili doći u Medical Centar Pešto!

Iskustva pacijenata

Jednostavno, ne postoje riječi zahvalnosti, koje bi se mogle kazati, za ovog profesionalca i znalca. Odličan, profesionalan, kulturan, pun pažnje, mnogo znanja... Kamo sreće da imamo više ovakvih ljekara, mnogo bi bili zdraviji. Sve preporuke, za ljude koje imaju razne zdravstvene probleme. Da nije bilo dragog Boga, pa docenta doktora Senada Pešta,neki od članova moje uže porodice, ne bi sada bili među živima.
Adis H, Pacijent